Бариатричната хирургия е хирургично лечение на болестното затлъстяване.

Някои от причините за необходимостта от IVF лечение са:

  • Повреда или запушване на фалопиевата тръба – Увреждането или блокирането на фалопиевата тръба затруднява оплождането на яйцеклетката или ембриона да влезе в матката.
  • Нарушения на овулацията – Нисък яйчников резерв Ановулацията представлява 5-25% от причините за безплодие. Дали жената има овулация може да се определи чрез ултрасонография (USG) чрез проследяване на овулацията или чрез проверка на нивата на прогестероновия хормон в серума (19, 21 и 23 дни от менструацията). В USG яйцеклетката не расте или повторните измервания на прогестерон под 3 mg / ml показват, че овулацията липсва.
  • Ендометриоза – Ендометриозата възниква, когато маточната тъкан израства от матката – често засягаща функцията на яйчниците, матката и фалопиевите тръби.
  • Миома на матката – Тя е доброкачествен тумор в лигавицата на матката и е често срещан при жени на 30-те и 40-те години. Миомата може да попречи на имплантирането на оплоденото яйце.
  • Предишна стерилизация или отстраняване на тръби – Ако сте имали лигатура на тръбите (вид стерилизация, при която фалопиевите тръби се режат или блокират, за да се предотврати трайна бременност) и искате да забременеете, лигавирането на IVF тръба може да бъде алтернатива на обръщането на тази ситуация.
  • Под средната концентрация на сперматозоиди, лошо движение на сперматозоидите (лоша подвижност), невъзможност за проникване в цервикалната слуз, невъзможност за оцеляване или аномалии в размера и формата на сперматозоидите.
  • Необяснимо безплодие –  Необяснимо безплодие означава, че няма причина за безплодие.
  • Генетично заболяване – Ако съществува риск майката и бащата да предадат генетичното заболяане на децата си, те могат да кандидатстват за предимплантационни генетични тестове. При IVF лечение, след като яйцата се съберат и оплодят, те се изследват за някои генетични проблеми; не всички генетични проблеми обаче могат да бъдат открити. Ембрионите, които не съдържат идентифицирани генетични дефекти, могат да бъдат прехвърлени в матката.

Преимплантационната генетична диагностика (PGD) е диагностичен метод, препоръчан за двойки, които са изложени на риск от сериозно генетитично заболяване. В ембрионите на двойки с някои генетични заболявания като муковисцидоза и таласемия болестта може да бъде диагностицирана и елиминирана по този начин, без да е необходимо да се прекъсва бременността благодарение на PGT.

Запазване на плодовитостта при рак или други здравословни състояния – Ако лечението на рак е на път да започне, като лъчетерапия или химиотерапия, които могат да навредят на плодовитостта, ин витро оплождането (IVF) може да бъде добър вариант в този случай. Тъй като с метода за ин витро оплождане, жените могат да събират яйца от яйчниците си и да ги замразяват в неоплодено състояние за по-нататъшна употреба. Алтернативно, яйцата могат да бъдат оплодени и замразени като ембриони за бъдеща употреба.

×

Изследвания за Ин витро

Може да информирате предварително какви изследвания се правят за Инвитро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Публикувай коментар