Протетична стоматология

Пълни порцеланови корони без метална опора

Коронките без метална опора са изработени от подсилен порцелан. Въпреки че много неща влияят на външния вид на коронките, най-важното е тяхната реакция на светлина. Естествените зъби са полупрозрачни. В резултат на това в зъба се появяват дълбочина и жизненост. Поради свойствата на пропускане на светлината на порцелановите коронки без метална опора (пълен порцелан), тяхната дълбочина и жизненост е по-висока, така че да се получат най-близките резултати до естествения зъб.

Прилагат се за естествено изглеждащи зъби

Докато пълните порцелани създават много подобна естетика на естествената структура на зъбите, в металните порцелани има  изкуственост, дори ако са много добре направени. Поради тази причина се предпочитат пълните порцелани, особено за предните зъби. Порцеланите с метална подложка придават вид на тъмно пространство при някои светлини (дискотека, светкавица на фотоапарат и др.).

Пълният порцелан, от друга страна, пропуска всякакъв вид светлина точно като естествените зъби.

Нанасяне на порцеланови зъби без риск от алергии

Порцеланите с метална поддръжка са механично свързани със зъба. Пълните порцелани са прикрепени към зъбите механично и химически. Следователно, тяхното задържане е много по-високо от металните опори. Тъй като в подструктурата им няма метал на нивото на короната – гингива няма тъмна линия. Осигурен е по-естетичен външен вид. Когато венците са вдлъбнати, пълните порцелани запазват естетическия си вид, докато металните порцелани създават лош външен вид в областта, където се присъединяват към зъба. В пълните порцелани няма риск от алергия към някои метали, използвани в инфраструктурата (никел и др.)

Метални неподдържани мостове

Метални неподдържани мостове, се получават чрез компресиране на подсилен порцелан в специални машини. Препоръчват се, особено за предните зъби, поради много добрата си пропускливост на светлината.

Циркониеви мостове без метална опора

В тази система като метална конструкция, се използва циркониева сплав, която е в бял цвят, вместо метал. Най-голямото предимство на системата е да осигури пълен естетически вид на мостовете в задната част с много висока издръжливост.

Общо-частични протези

Протезите,  се прилагат на пациенти, които нямат зъби в устата, придават естествен вид на зъбите и предотвратяват негативните ефекти върху здравето на устната кухина. За протезиране се използват два различни метода:

Общо за  протезите

Протези са приложение, което може да се направи, ако нямате зъби в устата. Те представляват зъбни протези, изработени от акрил, известни също като „небцева протеза“ сред обществеността, които се задържат в устата с вакуумна сила, като поемат опора върху костната тъкан, останала в долната и горната челюст. Намират приложение в специални здравни условия, при които имплантите не могат да бъдат приложени. Необходимо е да се подновяват на всеки 5 години.

Частична протеза

Частичната протеза допълва усмивката ви, като запълва празнините, образувани поради липсващи зъби. Частичните протези ви помагат да изпълнявате дъвкателна функция и са естетически и функционални.Също така ви помагат да произнасяте думите по-правилно, като елиминирате фонетичните проблеми, които възникват, когато говорите. Също така поддържат устните и бузите, като осигуряват тъканната опора, загубена поради липсата на зъби, и по този начин колапсите и увисванията по лицето могат да бъдат елиминирани. Частичната протеза е подвижно приложение, което се използва като решение в случай на много зъбни дефицити, ако не могат да бъдат направени имплантантни или фиксирани мостови протези.

×

Изследвания за Ин витро

Може да информирате предварително какви изследвания се правят за Инвитро