Корекции на клепачи

С годините кожата на лицето, както и по тялото, започва да губи своята еластичност и блясък. Зоната около очите е особено податлива на промени, тъй като кожата там е по-тънка.

Блефаропластиката (пластика на клепачите) се използва за корекция на отпуснатите клепачи и стягане на кожата на горния и долния клепач, заличаване на бръчките около очите, лифтинг на кожата около очите, премахване на торбички и тъмни кръгове под очите, корекция на линията на веждите.

Видове корекции на кожата в зоната около очите:

  • корекция на отпусната, излишна или нагъната кожа на горен клепач
  • подпухване на горен клепач
  • торбички под долните клепачи
  • увиснал долен клепач
  • финни бръчки на долния клепач

За да може да бъде извършена някоя от изброените процедури е необходими пациентът да бъде здрав, без сериозни заболявания на очите, без очни или лазерни корекции през последната година преди операцията. След консултация с хирург и преглед на очите се преценява дали операцията е подходяща и дали могат да бъдат оправдани очакванията.

Как протича операция за корекция на кожата в зоната около очите?

Операцията може да бъде извършена под местна или обща упойка. Продължителността й е около два часа. Обикновено се започва с корекция на горен клепач и след това на долния. Разрезите се поставят в естествените гънки на клепачите. В зависимост от избраната техника, мастните херниации се отстраняват или фиксират към подлежащи структури. Излишната кожа се отстранява. Когато няма излишна кожа, отстраняването на мазнините може да стане и без външен достъп, т.нар. трансконюнктивална блефаропластика. Затварянето на разрезите е с естетичен шев. След оздравяването им тези белези не личат. Върху шевовете се поставят тънки хартиени лентички, които служат като превръзка. Добре е след операцията да се постави лед.

Въстановяване след операцията за корекция на кожата в зоната около очите.

Престой в здравно заведение след местна анестезия не е необходим, а след обща анестезия е нужно да останете под наблюдение два часа. Обикновено има оток и насинявания, които отзвучават за 10-15 дни. Леката болка и усещане за дискомфорт обикновено траят 2-3 дни. Конците се свалят на 5-6 ден. Добре е 2-3 седмици да се избягва значително натоварване на очите, работа с компютър. Препоръчително е носенето на тъмни очила. Очите може да са по-чувствителни на светлина и зачервени. Хирургът ще изпише съответните медикаменти. Контактните лещи могат да се поставят след две седмици. Спортуването се прекратява за месец.

Кога се виждат резултатите след операцията?

Крайните резултати след операция за корекция на зоната около очите се виждат след месец или два. Резултатите се изразяват в по-свеж и младежки вид и комфортно усещане.

×

Изследвания за Ин витро

Може да информирате предварително какви изследвания се правят за Инвитро