Повдигане на гърди

Операцията за повдигане на гърди е много разппространена. Увисването на гърдите може да бъде в резултат на значително отслабване, бременност и кърмене или възрастови промени. Самата операция се извършва за да се подобри формата и въстанови свежия вид на гърдите. Операцията за повдигане на гърдите включва цялостна корекция на гърдите, тъй като зърното с ареолата се премества, цялата гърда се оформя и придобива по-висок стоеж и заоблен вид. По този начин бюстът изглежда по-стегнат и привлекателен.

В какво се състои подготовката за операцията?

  • прави се снимка на гърдите за да се прецени състоянието им в момента
  • прави се консултация за желания резултат и до каква степен може да бъде постигнат
  • дава се подробна информация на пациентката за това как ще протече операцията, какви разрези ще бъдат направени и къде
  • пациентката получава информация за периода на въстановяване, възможните рискове и усложнения
  • дава се информация за необходимите изследвания според индивидуалните нужди

Как протича операция за повдигане на гърди?

Операцията започва с поставяне на обща ( пълна ) упойка от анестезиолог. Правят се необходимите разрези върху гърдите, като техния брой и големина зависят от степента на увисване. При тази операция зърното с ареолата се повдигат и преместват. При нужда ареолите могат да бъдат намалени. Извършва се преструктуриране на гръдните тъкани и се оформя новия вид на гърдата. Остранява се излишната кожа и се затварят разрезите. Върху затворените разрези се поставят еластични превръзки. За да се подпомогне оттичането на излишната кръв може да бъде поставен дренаж. Операцията за повдигане на гърди трае около 2.5 – 3 часа. Престоят в болница след операцията е едно денонощие.

Въстановяване след операцията.

Въстановителния период след операция за повдигане на гърди е строго индивидуален. През първите 24 / 72 часа се изпитва дисконфорт и напрежение в гърдите, което се дължи на оттока. За да се облекчи този дисконфорт се предписват необходиите медикаменти. През първите 2 месеца е задължително носенето на специален еластичен сутиен. За да изчезнат напълно болките и напрежението в гърдите са необходими 3 – 4 седмици. След операцията е препоръчително да се избягват физически натоварвания за около 1 месец за д амога да се въстановят гръдните тъкани. Белезите от разрезите избледняват постепенно за период от 3 до 12 месеца в зависимост от индивидуалните особености.

Резултати.

Крайните резултати от операцията за повдигане на гърдите могат да се очакват в следващите няколко месеца. С времето гърдите ще продължат да се променят до достигане на крайния резултат. За да се запази нпвата форма е необходими да се поддържа постоянно тегло и да се води здравословен начин на живот.

Контролни прегледи.

Дата за следоперативни прегледи се насрочва след оценка на индивидуалното състояние на пациентката.

×

Изследвания за Ин витро

Може да информирате предварително какви изследвания се правят за Инвитро