Уголемяване на гърди

Уголемяването на бюст е една от най-популярните операции в световен мащаб. Самото уголемяване се извършва посредством поставянето на гръден имплант.

Видове импланти според вътрешното им съдържание:

  • с компактен високо – кохезивен силиконов гел – те са едни от най-предпочитаните импланти, защото се изработват в различни форми и при допир се доближават най-много до усещането за допир на естествените гърди
  • с физиологичен разтвор – те представляват торбички, които са изработени от силикон, но са пълни със стерилен солен разтвор ( солена вода )

Видове импланти според формата им:

  • кръгли ( полусферични ) – за тях е характерно, че както и да се обърнат кръглата им форма се запазва
  • анатомични ( капковидни ) – за тях е характерно, че стоят по-естествено и красиво

Къде се поставят имплантите?

  • поставяне на имплантите над пекторалния мускул – този начин на поставяне на импланта води до закръглена форма и вид на гърдата. Този метод се препоръчва да се прилага предимно при пациентки с добре развит жлезен паренхим и със стегната кожа. Като недостатък на метода можем да посочим наличието на риск от увусване на бюста.
  • поставяне на имплантите под пекторалния мускул – този начин на поставяне на имплантите не води до риск от увисване на бюста и осигорява много по – дълготраен и естествен резултат след  и звършване на процедурата

След консултация с лекар ще бъде направен избор на вида на имплантите, които ще се поставят и ще бъде уточнено кой от двата метода на поставяне ще бъде използван.

Как протича операцията по уголемяване на бюст?

  • постъпване в болничното заведение – за целта е необходимо през последните часове преди операцията да не сте приемали храна и / или течности
  • извършват се необходимите лабораторни изследвания за нуждите на упойката, които включват: обща кръвна картина, урина, кръвна захар, ЕКГ, рехгенография на гръден кош и консултации със специалисти по кардиология, анестезиология и др. В зависимост от индивидуалното състояние на всеки пациент може да бъдат направени и други изследвания.
  • пациента се отвежда в операционната зала и се поставя пълна анестезия (упойка). Прави се разрез с размер около 2-3 см., в който ще се поставя силиконовия имплант. С негова помощ се създава хирургичен джоб, в който ще бъде поставен импланта в гърдата. След това се поставят самите импланти и се прави шев, с който приключва операцията. Времетраенете на операцита за увеличаване на гърди е в порядъка на 1.5 – 2 часа.

Какво се случва след операцията по уголемяване на бюст?

След приключване на операцията по уголемяване на бюста се поставя ластична превръзка, която се сваля на 2-рия или 3-тия ден на операцията. Престоят в болницата е до 48 часа след самата операция. След свалянето на превръзката тя се заменя със спортен сутиен, който се носи задължително в следващите 6 – 8 седмици. През този период се забранява да се спи по корем. В повечето случаи при операция за удолемяване на бюст се използват резорбируеми конци, което не изисква допълнителното им сваляне.

Въстановяване след операцията.

Пълното въстановяване в строго индивидуално, но в повечето случаи отнема около 2-3 месеца. През това време не бива да се спи по гръб, физическата активност е сведена до минимум, не се позволява посещение на басейн или сауна. Шофирането е забранено за 1-2 седмици. От компресията понякога се получава леко кръвонасядане и може да се появи дребен обрив. Състоянието не е повод за притеснение, защото обривът изчезва за 3–5 дни. Много важно е оперираното място да се пази от инфекции. Мястото не бива да се мокри, изпотява или излага под пряко действие на слънчевите лъчи. Нуждата от компресия отпада на третия месец от операцията. След това пациентката може да спортува като постепенно да увеличава физическите си натоварвания.

Кога ще видим резултатите?

Резултатите от уголемяването на гърдите могат да се видят няколко седмици след операцията, когато отокът вече е спаднал и гърдата започва да придобива окончателно формата си.

Контролни прегледи.

В зависимост от препоръката на лекаря, който извършва операцията следоперативни прегледи могат да се насрочат след 1-ви, 3-ти, 6-ти и 12-ти месец. Тази информация ще Ви бъде предоставена на място/

×

Изследвания за Ин витро

Може да информирате предварително какви изследвания се правят за Инвитро