Фактори за успех с IVF

Факторите, от които зависи  успеха на лечението са:

  • Възраст на бъдещата майка – Колкото по-млада е бъдещата майка, толкова по-вероятно е да забременее по метода на IVF и да роди здраво бебе, като използва собствените си яйца.
  • Статуса на ембриона – Не всички ембриони могат да оцелеят в процеса на развитие. По отношение на параметрите, посочени в качеството на ембриона, намаляването, наблюдавано в ранния стадий, кара развитието на напредналия стадий да спре или да продължи лошо.
  • Предишно раждане – Жените, които са раждали преди, са по-склонни да забременеят с IVF, отколкото бъдещите майки, които никога не са раждали.
  • Причини за безплодие – Наличието на нормални яйцеклетки увеличава шансовете Ви да забременеете с IVF. Жените с тежка ендометриоза са по-малко склонни да забременеят с IVF, отколкото жените с необяснимо безплодие.
  •  Пушещите майки – получават по-малко яйцеклетки по време на лечението с IVF и може да абортират по-често. Тютюнопушенето може да намали шанса на жената да забременее с IVF с 50%. Затлъстяването може също да намали шансовете за забременяване и раждане на бебе. В допълнение към всичко това, употребата на алкохол, прекомерната консумация и употребата на някои лекарства също могат да имат отрицателен ефект върху лечението с IVF.
×

Изследвания за Ин витро

Може да информирате предварително какви изследвания се правят за Инвитро