Корекции около очите

Ексклузивно!

Осигурен е безплатен транспорт и придружител – преводач от София, Пловдив, Хасково до Чорлу в Турция и обратно до България за всички пациенти на Димекс Хелт!

 

С годините кожата на лицето, както и навсякъде другаде по тялото, започва да губи своята еластичност и блясък. Зоната около очите е особено податлива на промени, тъй като кожата там е по-тънка. Два са основните естетични проблема, които могат да възникнат вследствие на изтъняването. Това са торбичките и тъмните кръгове под очите. Най-често торбичките се образуват вследствие на неправилен начин на живот, както и поради генна наследственост. Комбинацията от нощни забавления, употреба на алкохол и редовна консумация на кафе може да се окаже пагубна за кожата под очите.

Методи за въстановяване на кожата в зоната около очите:

Неоперативната лазерна блефаропластика е ефективен метод за възстановяване и подмладяване на кожата в зоната около очите с помощта на съвременните лазерни технологии. Тя е нехирургична алтернатива на традиционната оперативна пластика в периорбиталната област и се използва за корекция на отпуснатите клепачи и стягане на кожата на горния и долния клепач, заличаване на бръчките около очите, лифтинг на кожата около очите, премахване на торбички и тъмни кръгове под очите, корекция на линията на веждите. Пациентите подходящи за тази процедура трябва да са физически здрави, обикновено над 35 години, въпреки че генетичните фактори могат да бъдат причина, за да бъде препоръчано това лечение и при по-младите хора. Кандидатите могат да не бъдат одобрени, ако те имат някои от изброените състояния сухота в очите, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, диабет, глаукома или базедова болест. След консултацията и напревения преглед на очите вашият хирург ще прецени дали тази процедура е подходяща за вас. Ще обсъдите желания от вас резултат и до каква степен той може да бъде постигнат. Операцията се извършва с локална анестезия и венозно седиране. Времетраенето е около час-два, в зависимост от това дали се прави пластика само на горен или долен клепач или и на двата заедно. Операцията може да се извърши и с обща упойка.

  • При горната блефаропластика се прави разрез по дължината на горния клепач, който е добре скрит в гънката на окото. Премахват се излишната кожа и мастна тъкан и когато е необходимо се коригира повдигащия клепачите мускул.
  • При долната блефаропластика оперативният разрез е на 2 милиметра под мигления ръб. Излишната кожа, мастна тъкан и в някои случаи мускулна тъкан се отстраняват. Ефектът се стабилизира с пластика на септалната преграда, която с възрастта изтънява и не задържа мастните сакове. Друг вариант на тази операция е да не се отстраняват мастните сакове, а да се обърнат и пришият към орбиталния ръб. С тази техника се попълват хлътванията в орбиталната област при по-възрастните пациенти и се придава по-младежки вид. Престоят в клиниката е няколко часа. През първите дни след операцията се наблюдават отоци и синини под очите.

Дискомфортът и болката се повлияват от най- обикновени болкоуспокояващи. Конците се свалят на 4-5- ти ден, но за пълно възстановяване и изчезване на дискомфорта е добре да се предвидят 7-10 дена. Резултатът след премахване на торбчките под очите е дълготраен с положителна промяна в погледа на лицето ,която се отразява на цялостната визия и излъчване. Белезите са малки и след време стават незабележими.