Лазерна корекция на далекогледство, късогледство и астигматизъм

You are here:

Лазерна корекция на астигматизъм, далекогледство и късогледство

 

Какво представлява късогледството, далекогледтсвото и астигматизмът?

Късогледството (миопия) – зрително увреждане, при което обектите в близост могат да се виждат ясно, но обектите в далечината са замъглени. То възниква, когато формата на окото е причина светлинни лъчи да се пречупват неправилно и да фокусират изображенията пред ретината вместо това да се случва върху ретината. Миопията може да се развие постепенно или бързо и често се влошава в детството и юношеството. Миопията има тенденция да се предава в семейството.

Далекогледството(хиперметропия) – състояние, при което фокусът на наблюдавания предмет попада зад ретината. Това се дължи се на относително по-къса предно-задна ос или на по-слаба пречупвателна сила на оптичната система на окото. В зависимост от степента на далекогледството и възрастта на човека далекогледите хора могат да виждат добре и надалеч, и наблизо, поради способността на собствената им леща да променя положението на фокуса. Тези способности на лещата с годините отслабват и скритото дотогава далекогледство започва да се проявява със замъглено виждане, най-напред за близко, а след това и за далечно разстояние.

Астигматизъм – състояние, при което роговицата има неправилна форма. При него тя не е изцяло кръгла, а по – скоро има продълговата форма и светлинните лъчи се пречупват в две точки като нито една от тях не е фокусирана върху ретината. Това води до размазани образи надалеч и наблизо. Астигматизмът е често съпровождан от късогледство или далекогледство. Поради тази причина обикновените контактни лещи или очила не могат да помогнат за коригирането му.

 

При кои пациенти се прилага лазерна корекция на далекогледство, късогледство и астигматизъм?

От лазерната корекция на зрението могат да се възползват пациенти на възраст от 18 до 35 год. със следните особености на зрението:

  • От – 1 до – 10 диоптъра (при късогледство)
  • От – 1 до – 5 диоптъра ( при астигматизъм)
  • От – 1 до 5 диоптъра (при далекогледство)

Каква е продължителността на операцията за лазерна корекция на зрението?

Преди самата операция се прави очен преглед и изследвания (при необходимост). Времетраенето им е около 40-50 минути. След приключване на прегледа се преминава към самата лазерна корекция на зрението. Продължителността на операцията за лазерна корекция на зрението е около 20 минути и за двете очи.

Въстановяване след лазерна корекция на зрението

До 2-3 часа след лазерната корекция на зрението се усеща лек дискомфорт на очите. До 2 дни след корекцията на зрението пациентите се връщат към нормалното си ежедневие. До 3-4 дни след лазерната корекция очите не трябва да имат пряк допир до химикали, сапун, шампоан или морска вода. Лекуващият лекар назначава задължително капки, които се поставят след корекцията на зрението.

Цена на лазерна корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм: 999 евро

Цената включва: очен преглед, изследвания, операция за лазерна корекция на далекогледство, астигматизъм и късогледство, транспорт по предварително заявен маршрут и дати, придружител – преводач по време на пътуването и манипулациите, контролен преглед след операцията.

Цената не включва: разходи от личен характер по време на пътуването

 

Имплантиране на вътреочни лещи за корекция на далекогледство, късогледство и астигматизъм

 

Какво представлява вътреочната леща?

Вътреочната леща е изкуствена леща, която замества потъмнялата човешка леща и въстановява зрителната функция на окото. Вътреочните лещи съдържат филтри за защита на ретината на окото при излагане на UV и друга потенциално вредна светлина.

При кои пациенти се прибягва до имплантиране на вътреочни лещи?

Вътреочни лещи се имплантират на пациенти над 35 годишна възраст. При тези пациенти не се препоръчва лазерна корекция на зрението. Вътреочни лещи се поставят на пациенти със следните заболявания:

  • Късогледство (без ограничение на диоптрите)
  • Далекогледство (без ограничение на диоптрите)
  • Астигматизъм (без ограничение на диоптрите)
  • Катаракта

Каква е продължителността на имплантирането на вътреочни лещи?

Преди самата процедура по имплантиране на вътреочни лещи се прави очен преглед и изследвания (при необходимост). Времетраенето им е около 40-50 минути. След приключване на прегледа се преминава към процедурата за имплантиране на вътреочни лещи. Продължителността на самата процедура е около 20 минути и за двете очи.

Въстановяване след имплантиране на вътреочни лещи

До 2-3 часа след процедурата се усеща лек дискомфорт на очите. До 2 дни след имплантирането на вътреочни лещи пациентите се връщат към нормалното си ежедневие. До 3-4 дни след процедурата очите не трябва да имат пряк допир до химикали, сапун, шампоан или морска вода. Лекуващият лекар назначава задължително капки, които се поставят след имплантирането на вътреочни лещи. За пълното въстановяване на зрението са необходими от 5 до 20 дни в зависимост от индивидуалното състояние на пациентите.

Цена на процедурата за имплантиране на вътреочни лещи: 2800 евро

Цената включва: очен преглед, изследвания, процедура за имплантиране на вътреочни лещи за корекция на далекогледство, астигматизъм и късогледство, транспорт по предварително заявен маршрут и дати, придружител – преводач по време на пътуването и манипулациите, контролен преглед след имплантирането.

Цената не включва: разходи от личен характер по време на пътуването

 

 

Всеки месец насрочени дати за лазерна корекция на зрението и имплантиране на вътреочни лещи за всички пациенти на Димекс Хелт!

Осигурен е безплатен транспорт и придружител – преводач до болница „Дюнягьоз“, Чорлу в Турция от София, Пловдив, Хасково и обратно до България за всички пациенти!

Операциите на пациентите на Димекс Хелт извършва д-р Бюлент Аян, който е изключителен специалист с дългогодишен опит в лазерната корекция на зрението и имплантирането на вътреочни лещи!

Д-р Аян говори свободно български език и английски език!

 

Дати за операции през месец август: 03.08.2021 и 17.08.2021

Дати за операции през месец септември: 07.09.2021 и 21.09.2021

Дати за операции през месец октомври: 05.10.2021 и 19.10.2021

Дати за операции през месец ноември: 02.11.2021 и 16.11.2021

Дати за операции през месец декември: 07.12.2021 и 14.12.2021

 

За да резервирате дата за операция по отстраняване на катаракта се свържете с нас на следните телефони: 0896 655 901 или 02/468 90 43